17 april 2016

Welkom

De wandelingen en fietsroutes op deze website laten je kennismaken met een streek, een stad.
We nodigen je graag uit om de cultuur, natuur en de geschiedenis van een streek of stad beter te leren kennen en begrijpen.
Via de rubriek CURIEUZENEUS achteraan de routebeschrijving, verschaffen we wat achtergrondinfo zodat de wandeling of fietstocht een meerwaarde krijgt.

Is je interesse gewekt, ben je ook zo’n curieuzeneus die graag een sappig verhaal leest, een legende, iets meer wil dan louter gekleurde pijltjes volgen of fietsknooppunten aan elkaar rijgen?
We vertellen je een verhaal voor onderweg, steeds met een knipoog, geen te zware kost want het belangrijkste blijft jullie een leuke namiddag, dag of weekend aan te bieden.

Klik ook eens op de VIRTUELE RONDLEIDINGEN met eigen foto’s, om een beter beeld te krijgen van wat er onderweg zoal te zien valt.

  • Momenteel vind je 2 wandelingen in BRUGGE en gaan we van SLUIS naar DAMME.


  • In het MEETJESLAND hebben we 2 mooie fietstochten:


  • Eentje laat je kennismaken met kreken en polders,

  • Een andere fietst via 2 lussen tussen Maldegem en Eeklo.

Voor de meer gedreven wandelaars hebben we er ondertussen

de rubriek GR WANDELINGEN aan toegevoegd.

We hebben reeds enkele “grote routepaden” verkend en laten jullie kennismaken met 3 stroken in Vlaanderen en ééntje in Wallonië.


Ten slotte vind je onder de rubriek ESCAPADES enkele uitstappen in Europa.

In Tsjechië hebben we:

2 stadswandelingen in Praag en een bezoek aan Cesky Krumlov, nog steeds Bohemen maar al niet zo ver meer van de grens met Oostenrijk.

We hebben ook de Balkan verkend:

Een tocht van Centraal Bosnië (Sarajevo) naar Herzegovina (Mostar) om aan de Adriatische zee te eindigen in Kroatië (Dubrovnik).


Ondertussen hebben we ook in La Douce France een weekje of 2 door gebracht, meer bepaald in de Roussillon, net vóór de Spaanse grens in de oostelijke Pyreneeën.
Velen onder jullie kennen misschien wel Le Barcarès, St Cyprien of Argelès S/ Mer, maar misschien wat minder gekend zijn “les Aspres” of de Vallespir.

Deze streek biedt een uitzonderlijk mooie natuur, rustige stadjes en slaperige dorpjes met een rijke geschiedenis, die zich niet beperkt tot Frankrijk, maar ook duidelijke sporen draagt van hun zuiderbuur.
Kortom er valt alweer veel over te vertellen!

Veel curieuzeneus plezier!